Események, hírek, progamok

Nemzetközi Zenei szeminárium Mogyoródon
(2017. július 17-24.)

Kedves fiatalok, zenészek, testvéreim az Úrban! Kívánom, hogy ez a meghívó egészségben találjon titeket és az Úrban való örömben. Ha felismerjük, hogy ez nem magától van, hanem ez Isten kegyelme, különösen ezen utolsó időben, akkor biztos, hogy megfogalmazódott bennünk a Dávidéhoz hasonló gondolat: „Az Úr az én erőm és pajzsom, őbenne bízott szívem és megsegíttettem; örvend szívem és énekemmel dicsérem őt.” Zsol 28:7. Mi fiatalok nagyon nemes feladatot kaptunk az Úrtól. Bemutatni a valódi keresztény élet szépségét, örömét az embertársainknak. Sokszor ez nagyon nehéz, mert Sátán próbál elcsüggeszteni, elbátortalanítani, összezavarni bennünket. Azonban, ha az Urat hívjuk segítségül, ha benne bízunk, ha mindig keressük a vele való szoros kapcsolatot, megtapasztalhatjuk, ahogyan Dávid is, hogy jöhet akármilyen nehézség, próba, kísértés, az Úr mindig ad megoldást. Ez szívünkben egy kívülről is látható örömöt, boldogságot, nyugalmat eredményez, és hálára indít bennünket.

zenei szeminárium

Különleges időben élünk. Sátán tudva azt, hogy kevés ideje van, minden erejét megfeszítve tevékenykedik. Fő céltáblája Isten népe, akik kitartanak minden nehézség, küzdelem ellenére is Isten igéje mellett, mely számukra a legfontosabb, legértékesebb dolog az életben. Ez sosem volt könnyű, akadályoktól mentes, de mi, akik hittel előre tekintünk, nem kell elcsüggedjünk, elbátortalanodjunk. Az Úr nagy munkára választott ki bennünket. Hasonlóan Lutherhez, mi is egy reformációt kell véghezvigyünk életünkben és a környezetünkben. Ebben az évben, a reformáció 500. évfordulója alkalmából, mikor kijelentik, hogy nincs többé reformáció, kell legyen egy nép, mely az igazság véráztatta zászlaját magasra emelve bemutatja, hogy igenis nincs vége. Nem szabad megalkudnunk a sötétséggel, feladni a sok küzdelem, nehézség árán fenntartott elveket. Az élet minden területén egy megújulásra van szükség. Ezen gondolatok eredményeként fogalmazódott meg az a terv, hogy elősegítve a zenében való helyes előrehaladást, szervezzün egy nemzetközi zenei iskolát, ahol közösen tanulhatunk a zenéről, úgy elméletben, mint gyakorlatban. Az Úr kegyelméből a fiatalokkal sokszor megtapasztaltuk a helyes keresztény zene áldásait. Többször nehézségben voltunk, és kétségbeesésünk határán eszünkbe jutott Isten igéje, egy ének, melyet elkezdtünk énekelni, és a kísértés ereje megszűnt, helyét átvette az öröm, a hála.

Örömmel hívunk meg minden zenét kedvelő fiatalt Mogyoródra a Nemzetközi Nyári Zenei Iskolára, melynek témája a „Reformáció a zenében”. Időpontja július 17-24. Egy nagyon lelkes, zenészekből és énekesből álló fiatal csapat várja, hogy veletek közösen kifejezzük hálánkat, köszönetünket az Úrnak. Ennek elősegítésére meghívtuk a Generál Konferencia Zenei osztályától Isaac Terceros atyafit és Vili Popovic atyafit. Ők lesznek a tanítóink, úgy elméletben, mint a gyakorlatban. A zenei iskola alatt felkészülünk egy zenés missziós programra is, mely által az evangélium örömüzenetét szeretnénk átadni a zenén keresztül embertársainknak. A zene mellet szakítunk időt a kirándulásra, egymás megismerésére is.

Ha szeretnél ebben a nemes feladatban részt venni és az Urat dicsőíteni egy egész héten keresztül, akkor kérlek jelentkezz Június 1-ig az alábbi linkre kattintva.

Bármilyen kérdéssel kapcsolatban írj nyugodtan a:
tothadam99@gmail.com vagy a hnarmifi@gmail.com email címre.

KÖLTSÉGEK: A szállás költsége (20 Euro/fő/éj), 7-12 év közöttiek 50% kedvezményben részesülnek, 6 év alatt ingyenes.

HELYSZÍN: Magyarország, Mogyoród Gödöllői út 201. (Cím a GPS-hez: Mogyoród, Szilas utca 2)

 

Kívánjuk az Úr gazdag áldásait részetekre és a mielőbbi viszontlátás reményében:

Magyar Terület Ifjúsági és Zenei Osztálya

2017-es évi összejövetelek

  • Május 20. (ifjúsági)
  • Június 24.
  • Július 17-23. Nemzetközi Zenei szeminárium
  • Augusztus 12,13 (Sátoros tábor)
  • Szeptember 23.
  • Október 28. (ifjúsági)
  • November 25.
  • December 30. (ifjúsági)